WERKWIJZE 2017-11-24T16:30:49+01:00

Werkwijze

Elke cliënt en elk probleem is anders en ik pas mijn werkwijze hierop dan ook aan. Om u een beeld te geven van wat u tijdens onze samenwerking kunt verwachten treft u hieronder op hoofdlijnen enkele stappen aan die in elk traject aan bod komen.

Kennismakingsgesprek : als eerste plannen wij een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek brengen wij uw situatie in kaart, gaan wij na waar u werkelijk behoefte aan heeft en stellen wij samen het gewenste eindresultaat vast. Ook inventariseren wij welke (financiële) gegevens en/of officiële documenten nodig zijn. Soms is ook directe juridische actie gewenst. U krijgt tijdens dit gesprek precies te weten wat de vervolgstap is.

Begroting : vervolgens maak ik voor u een begroting van de te verwachte kosten en bespreken wij de betaalwijze. Bij mij weet u precies waar u aan toe zult zijn.

Structuur en helderheid : ik ga pas juridisch inhoudelijk aan de slag als alle stukken compleet zijn. De benodigde stukken kunnen vaak digitaal worden aangeleverd.

Voortgang : periodiek breng ik u op de hoogte van de inhoudelijke voortgang van de zaak en het kostenverloop.

Communicatie en kosten : het komt vaak voor dat u gedurende het traject behoefte heeft aan overleg. Om uw gedachten te kunnen ordenen en uw situatie in het juiste perspectief te zien. Veel advocaten brengen voor elke gesprek, voor elke minuut meteen kosten in rekening. Hierdoor kan het voorkomen dat u uit kostenbesparing bepaalde vragen dan maar niet stelt. U krijgt dan niet de juridische bijstand die u verdient en dat is niet hoe ik werk. Ik breng alleen de tijd in rekening die ik inhoudelijk aan uw dossier besteed, als ik namens u contact onderhoud met (de advocaat van) de tegenpartij of als ik in de rechtbank voor u procedeer.

Ik ben makkelijk bereikbaar en ik neem echt de tijd om uw vragen te beantwoorden. Vanuit uw perspectief ben ik ook echt “Mijn Advocate”.

Betrouwbaar | Accuraat | Inlevend